Skip to main content

Vi har samlet en række gode råd, fif og personlige holdninger fra 5 mødre.

Mød 5 Erfarne Mødre

Af Helle Klejstrup

Trine Munkholm Teglskov

@Fruteglskov 

Jeg er mor til 3 på hhv. 6, 8 og 1,5 år. Jeg elsker at indrette børneværelser og hvis tid ikke var en knaphed, så nørdede jeg det endnu mere. 

Jeg er ikke bange for at have farver på værelserne, men jeg foretrækker ofte at møblerne på værelserne er neutrale / ensfarvede og væggene ligeså.

På den måde, så kan jeg selv mixe og matche og style nips og andre genstande. Jeg fremhæver det “pæne” legetøj, feks det, der er arvet eller i træ eller med flotte farver ved at give det en særlig plads. 

Derudover tænker jeg altid i opbevaringsløsninger. Når man har 3 børn, så har man været igennem mange perioder/ faser med børnelegetøj. Feks har min søn en masse Paw Patrol, som dels fylder og ikke er særlig kønt at se på. Det bliver gemt væk, men stadig, så han nemt kan hive det frem. 

Min datter har en del Barbie, som også er meget farvestrålende og med en hulens masse smådele.

Det skal også være let tilgængeligt, så hun kan lege med det, men det skal ligge samlet, så det ikke bliver væk. 

Jeg finder inspiration på pinterest og Instagram, men jeg vil gerne have unikke og personlige værelser, som ikke ligner alle andres. Jeg tager altid børnene ( de store) med på råd ift indretning. Især når det kommer til det, der skal på væggene og det, der skal stå fremme. Vi er ikke altid enige, men det er deres værelser, så det går nok, hvis de gerne vil have døren klistret til med perleplader af Pokemon eller lignende. 

Vi er rigtige glade for vores møbler fra Woodif. Vi har både bogkasser ( det er vigtigt for os at bøger står fremme), opbevaringsmøbler, reoler, kortholder og skrivebord. 

Møblerne er nemme at samle og neutrale/ stilrene. 

Find produkterne på billedet her Skrivebordet Molly

Trine Breinbjerg

Find produkterne på billedet her Tallerkenrækken Malthe

@minisfære

“For mig er er børneværelse barnets sted”

Når jeg indretter eller laver om på min søns værelse, så sker det altid i samråd med ham, for når han er med til at bestemme, så er det netop med til at gøre det til hans sted.

Det vigtigste for os var at skabe rum for leg, hygge, fordybelse og ro.

Vi har valgt et tapet med jungle tema og sørget for lettilgængeligt legetøj for at opfordre til leg.

Vi har lavet en hule, lavet et lille bibliotek og valgt sjove puder og lyskæder, så der er rum for hygge og fordybelse.

Vi har valgt en stor køjeseng, en sød sengelampe og en stor skibsuro som hænger i hjørnet, som giver tryghed og ro ved sengetid.

Vi har sat stemningen på børneværelset med douche farver og med finurligt interiør, som er med til at give rummet personlighed.

Et børneværelse kan sagtens være smukt, men når det kommer til stykket, så er det også der, hvor ens barn får lov til at udfolde sig i alverdens farver af legetøj.

Derfor stod opbevaring til legetøj højt på prioriteringslisten.

Vi ønskede dog ikke hvilken som helst slags opbevaring. Vi ønskede, det skulle var slidstærkt og med et smukt design, så kvalitetsmøbler blev højt prioriteret.

Overvejelserne var mange i forbindelse med indretningen, men i princippet kræver det ikke meget at indrette et børneværelse.

Hvis man starter med at forventningsafstemme, så er man allerede godt på vej til at skabe de bedste rammer for ens barn. “