Skip to main content

Titlen som mor til 3 gør mig ikke til en indretningsekspert, men…

Erfarne ord!

Af Helle Klejstrup, selvgjort indretningskonsulent på egen matrikel.

Titlen som mor til 3 gør mig ikke til en indretningsekspert når det kommer til indretning af børneværelser, men jeg vil nu alligevel godt tillade mig at videregive nogle de erfaringer jeg igennem mit moderskab har gjort mig, når jeg har givet mig i kast med at indrette vores 3 børns værelser – and lets face it, det har jeg efterhånden gjort nogle gange, da det simpelthen har været svært at lade være når der er opstået nye produkter i Woodif, som jeg også derhjemme har vurderet at ’dem kunne vi ikke leve uden’. 😊

Vigtigst for mig har altid været, at skabe et rum som børnene har lyst til at tilbringe tid i – et rum, et legende univers om man vil, som danner rammen om den gode leg – netop i børnehøjde, og på deres præmisser.

Find produkterne på billedet her Væghylden Sofie Opbevaringskassen Claus Sidebordet Hugo

Gør børnene til en del af projektet
Vi har hjemme hos os, altid ladet børnene være en del af indretningen af deres værelser, således at de har kunne komme med deres input, ideer og ønsker. Det kan være de har haft en yndlingsfarve de gerne ville have derinde, måske et tema til værelset, en særlig interesse der skal være plads til mm., og så har vi derefter snakket om og besluttet hvilke type møbler der ville give mening hos dem hver især ud fra deres alder og interesser.

Skab legestationer
Noget der altid er gået igen er, at vi altid har haft små legestationer, det kan være et boghjørne hvor bøgerne er placeret i børnehøjde, så de har været let tilgængelige. Udover at det skaber større læselyst for børnene og de voksne at man let kan tilgå dem, så giver det også utrolig meget til rummet, at man ”udstiller” sine yndlingsbøger – man ligesom drages af de flotte billeder og farver, og det gør bare at man bliver mere nysgerrig på bøgerne og deres indhold, og høj læsning er noget vi altid har værdsat meget i vores familie – det er win win for både børn og voksne. Brug evt. væggene til at udstille bøgerne, det er ofte uudnyttet plads. Derudover kan det være børneværelset skal indeholde et kreahjørne, et udklædningshjørne, et butikshjørne, eller en lille hule, det er her det er så fedt at inddrage børnene og de interesser de har – for at skabe et rum ud fra de behov og de interesser de har – så legestationer er klart et must, hvis du spørger mig.

Find produkterne på billedet her Legebordsættet Bogkassen Albert

Gem ikke legetøjet væk
Skab en indretning som gør at legetøjet er tilgængeligt og ikke gemt væk, men samtidig på en overskuelig måde, hvor alt har sin plads, så det gør det lettere at tilgå legen. Hvis man kan se sit legetøj, får man også lyst til at lege med det – og det er også her legestationerne er gode. De kan danne rammerne om det legetøj og den leg der udfoldes der. Det er min erfaring, at for meget legetøj der bugner alle vegne, ikke nødvendigvis fremmer den gode leg, så hjælp børnene med at skabe overskuelighed, så de ser deres legetøj (måske på en ny måde i en ny leg) og får lyst til at lege med det. Skab mulighed for at en leg kan fortsættes senere – evt. på et legebord, det kan være den leg ikke er leget færdig, og det kan være den udvikles på løbende, børn er kreative hvis de får lov til at være det.
Bonus er, at når alt har ”sin faste plads” og der er skabt overskuelighed på værelset, så er det også lettere at rydde op.