Vedligeholdelse og behandlinger

Vi har haft mange produkter ude og blive testet af børn og deres familier, ingen af de produkter vi har stående rundt i de små hjem er blevet behandlet på nogen måde, og det er de ikke da vi selvfølgelig vil have testet og fundet ud af, hvordan de forskellige produkter reagere på streger fra en blyant, smør fra en bolle eller et spildt glas sodavand. 

Vi laver også løbende forskellige test af forskellige typer af overflade behandlinger, eksempelvis her, hvor vi har givet et af vores borde, en hurtig omgang klar lak-spray, som lukker overfladen og gør den rigtig nem at tørre af og modstandsdygtig overfor mange mad- og drikkevarer.

Vi er snart klar med nogle forskellige how-to-film.

Klar lak i 3 steps

Arbejdstid: 15 min. – tørretid 24 timer.

1.

Tør overfladen af for eventuelt støv mm. og følg anvisninger som altid står på beholderen med klar lak- spray. Vi anbefaler man altid gør det udendørs og benytter en der til egnet maske.

2.

Spray et jævnt men ikke tykt lag, på hele overfladen. Vi anbefaler kun er gøre det på udsatte eller synlige overflader, for at spare på lakken, da denne typisk ikke er særlig miljøvenlig. Lad lakken tørre helt, gerne natten over.

3.

Lakken kan give en mere ru overflade, da fibrene i træet kan hæve lidt op, derfor anbefaler vi at man med finkornet sandpapir lige "tørre" overfladen af, og herefter med en fugtig klud for at fjerne den smule støv det kan give.

Overfalde med klarlak

saftevand1
Et lækkert glas saftevand.
saftevand2
Som nemt efterlader en ring på bordet
saftevand3
Vi har ventet 30 min. inden vi tørrede af med et stykke køkkenrulle. Ingen mærker overhovedet.

Ubehandlet overflade

saftevand_1_1
Et lækkert glas saftevand.
saftevand_1_2
Som nemt efterlader en ring på bordet
saftevand_1_3
Vi har ventet 30 min. inden vi tørrede af med et stykke køkkenrulle. Som man kan se, er der umiddelbart efter, stadig en lille ring, da det ubehandlede træ tager længere tid om at tørre helt.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.